Χρησιμοποίησα σπιτικό κέικ πορτοκαλιού, ξυλάκια για κέικ ποπς και λευκή κουβερτούρα χρωματισμένη με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Θρυμματίζουμε το κέικ στο μούλτι και το ανακατεύουμε με τυρί κρέμα. 100-150 γραμμάρια τυρί αντιστοιχεί σε περίπου 300 γραμμάρια κέικ. Πλάθουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα ή στην κατάψυξη για περίπου μισή. Λιώνουμε κουβερτούρα, βουτάμε τις άκρες από τα ξυλάκια και τα καρφώνουμε στις μπαλίτσες. Τα τοποθετούμε για 5 λεπτά στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ κρυώνει λίγο και η κουβερτούρα γιατί θέλουμε να είναι χλιαρή. Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βουτάμε στη σοκολάτα. Τέλος, τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο να στερεοποιηθεί η επικάλυψη. Διατηρούνται στο ψυγείο.
Δείτε επίσης: Συνταγές για γλύκα κεράσματα γενεθλίων για το σχολείο.Απίθανες ιδέες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
140 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
192 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό, χτυπάμε, έπειτα το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τέλος το γάλα και τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
Η συωταγή είναι από την καταπληκτική ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. της υπέροχης κυρίας Eleni Petrakopoulou