Χριστουγεννιάτικο λικέρ μήλου για τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Με τσίπουρο, ουίσκι και γαρίφαλο φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό ποτό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Έχει υπέροχο άρωμα και γεύση και είμαστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε και δεν θα λείπει ποτέ από το σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να το φτιάχνετε και σε γιορτές και τραπέζια.
Εκτέλεση
Σε γυάλα βάζουμε τσίπουρο, ουίσκι, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλα και τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες. Κλείνουμε και βάζουμε σε σκιερό μέρος για μια εβδομάδα.
Μετά από μια εβδομάδα βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για δυο λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στα μήλα. Αφήνουμε για δυο ώρες και σουρώνουμε.
(το φλιτζάνι που χρησιμοποιούμε είναι του τσαγιού)
Η συνταγή είναι της Reggina Filippou