Close
Δείτε πως να φτιάξετε σπιτικά seven days βήμα βήμα

Τα αγαπημένα μας κρουασανάκια γίνονται και στο σπίτι εύκολα και πεντανόστιμα!!! Δοκιμάστε τα

Υλικά:

40γρ αλεύρι
200γρ νερό
580γρ αλεύρι σκληρό
210γρ γάλα
50γρ κρέμα γάλακτος
50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή σπορέλαιο)
60γρ ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
12γρ αλάτι
1 αβγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό για επάλειψη
Κομμάτια κουβερτουρας, μερέντα, μαρμελάδα ή ότι άλλο μας αρέσει για την γέμιση

Δείτε ακόμα: Λουκανικοπιτάκια και ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη ατσμά ιδανικά για πάρτι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το νερό και το αλεύρι (40γρ) και με μία μαρίς ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

Δείτε πως να φτιάξετε σπιτικά seven days βήμα βήμα

Σκεπάζουμε το μείγμα μας με μεμβράνη τροφίμων και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά (1-2 ώρες περίπου δηλαδή).
Στην συνέχεια τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το μείγμα που είχαμε στο ψυγείο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να γίνουν μία μάζα. Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 15′ . Η ζύμη μας θα κολλάει αρκετά αλλά έτσι πρέπει! Την σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (30′-60′ περίπου ανάλογα την θερμοκρασία του χώρου μας). Έπειτα λαδώνουμε τα χέρια και τον πάγκο μας ελαφρά και τουμπάρουμε την ζύμη μας. Την κόβουμε σε ίσα μέρη (εμένα μου βγήκαν 20) και τα κάνουμε μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 15′ περίπου να ξεκουραστούν. Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι, το ανοίγουμε με τον πλάστη μας, στην μέση του βάζουμε την γέμιση που επιθυμούμε και το διπλώνουμε σταυρωτά όπως έναν φάκελο.

Δείτε ακόμα: Παιχνιδιάρικα σκυλάκια από ζύμη για παιδικό πάρτυ

Δείτε πως να φτιάξετε σπιτικά seven days βήμα βήμα

Εναλλακτικά μπορούμε να τα διπλώσουμε σκέτα και να τα γεμίσουμε αφού ψηθούν με ένα κορνέ (εγώ σε όσα έβαλα κουβερτούρα, την έβαλα πριν ψηθούν και τα υπόλοιπα τα γέμισα μετά με το κορνέ).

Δείτε πως να φτιάξετε σπιτικά seven days βήμα βήμα

Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν (περίπου 45′).

Όταν είναι έτοιμα, τα αλείφουμε με το αβγό

Δείτε ακόμα: Πατατόπιτες φανταστικές με κασέρι τέλειες για κολατσιό

και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° αέρα με αντιστάσεις για περίπου 20′ λεπτά ή μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν και στην συνέχεια ένα ένα τα διπλώνουμε με μεμβράνη τροφίμων. Κατά αυτόν τον τρόπο διατηρούνται για μέρες φρέσκα και αφράτα ? Καλή επιτυχία!!!

Δείτε πως να φτιάξετε σπιτικά seven days βήμα βήμα

Η συνταγή είναι από το  kouzinakikaimeraki.blogspot.com

Εκτέλεση και φωτογραφίες είναι από την καταπληκτική ομάδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Athena Kousta