Μάφινς που μοιάζουν με ντονατς πασπαλισμένα με κανελοζάχαρη. Αφράτα νόστιμα, ατομικά γλυκάκια που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί! Απλά και απολαυστικά χωρίς πολύπλοκα υλικά γίνονται εύκολα και γρήγορα. Λίγο μυρωδάτο βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα και έτοιμα τα μαφινς μας για κέρασμα. Είναι ιδανικά για εκείνες τις μέρες που θέλουμε ένα γλυκάκι άλλα δεν έχουμε την διάθεση ή τον χρόνο να φτιάξουμε κάτι περίτεχνο και χρονοβόρο. Αν λοιπόν ψάχνετε μια τέτοιου είδους συνταγή για μοσχομυριστά κεκάκια δοκιμάστε την παρακάτω.
Εκτέλεση
Χρησιμοποίησα βούτυρο Lurpak 250 γρ. Το έλιωσα όλο και χρησιμοποίησα ένα φλιτζάνι για τη ζύμη και το υπόλοιπο για να βουτυρώσω μέσα τα μαφινς
Χτυπάω τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω τα αυγά σιγά σιγά, μετά το γάλα
και τέλος το αλεύρι με την κανέλα. Βουτύρωσα τα φορμάκια,τα γέμισα μέχρι τη μέση και έψησα στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου μίση ώρα. Βάζουμε οδοντογλυφίδα η μαχαίρι κι αν βγει χωρίς ζύμη, τότε είναι έτοιμα. Αφού τα βγάλω από τον φούρνο, τα αφήνω λίγο να κρυώσουν.
Με ένα μαχαιράκι προσπαθώ να τα ξεκολλήσω από την φόρμα. Βγαίνουν πολύ εύκολα Μέτα τα βουτάω στο λιωμένο βούτυρο και αμέσως στην κανελοζάχαρη. Είναι τελεία, ειδικά αν το βούτυρο είναι καλής ποιότητας, μοσχοβολάνε. Δεν είναι αρκετά γλυκά σκέτα, γιαυτό αν δεν θέλετε να τα πασπαλίσετε, με κανελοζαχαρη, βάλτε παραπάνω ζάχαρη,στη ζύμη. Αν έχετε μικρά φορμάκια για ψήσιμο, θα ψηθούν πιο γρήγορα. Κάποιες συνταγές που είδα, έχουν στα υλικά της ζύμης ελαιόλαδο, αντί για βούτυρο. Επίσης έχουν και μοσχοκάρυδο. Εγώ έβαλα τα υλικά που μου αρέσουν και έφτιαξα δίκες μου αναλογίες. Μου βγήκαν 12 μεγάλα.
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food