Μπουγάτσα με φύλλο βουτύρου, ζαχαρούχο γάλα, άχνη ζάχαρη και κανέλα. Μία εύκολη συνταγή για μπουγάτσα στο ταψί που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Μπορείτε να τη φτιάξετε για πρωινό ή απλά για κολατσιό. Θα κάνει πάταγο και θα τη λατρέψει όλη η οικογένεια!
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο Βηρυτού
- βουτυρο 250 γρ. αγελάδος
- ζαχαρούχο γάλα 1
- γάλα εβαπορέ 1
- γάλα 400ml φρέσκο
- αυγα 2
- βανίλια 2
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- κανελά για το πασπάλισμα
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 για 10 λεπτά,
βουτυρώνουμε το ταψί μας και βάζουμε σουρωμένα τα φύλλα Βηρυτού και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Κατεβάζουμε στους 180 και ψήνουμε μόνο τα φύλλα για 12 λεπτά. Μετά τα 12 λεπτά ανακατεύουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, το φρέσκο γάλα, τις βανίλιες και τα αυγά μας και τα ρίχνουμε στα καυτά φύλλα.
Ψήνουμε για ακόμα 25 με 30 λεπτά. Όταν την βγάλετε πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα!!
Η συνταγή είναι από Τρελοκουζίνα Της Βασούλας.
Την συνταγή την είδαμε από την Εύη Ρουσσοπούλου