Υπεροχή τούρτα με σαντιγί και σοκολάτα. Μία εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή για τούρτα με πολύ αφράτο παντεσπάνι και σοκολάτα ιδανική κέρασμα. Γίνεται πραγματικά πολύ νόστιμη και αξίζει να τη δοκιμάσετε. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνες του ζαχαροπλαστείου. Φτιάξτε την και θα κάνει θραύση.
- αυγα 6
- ζαχαρη 130 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 150 γραμμάρια
- βανίλια 1
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας
- μόρφατ 2 μεταλλικά κουτιά
- ζάχαρη άχνη 4 κούπες
- γάλα 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια τριμμένη
Υλικά
Eεκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι,βανίλια,κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι μέσα λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.Όταν κρυώσει το κόβουμε σε 3 πάτους . Χτυπάμε την μορφατ με την άχνη και το γάλα σε σφιχτή σαντιγί.Διαχωρίζουμε σε δυο μπολ σαντιγί και στο ένα βάζουμε μέσα 150 γραμμάρια κουβερτούρα.Οπότε συναρμολογούσε παντεσπάνι, σαντιγί,παντεσπάνι, σαντιγί παντεσπάνι σαντιγί και κουβερτούρα.
Συνταγή φώτο εκτέλεση Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!