Εύκολο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ, φυτική σαντιγί και μασκαρπόνε. Μία συνταγή πολύ νόστιμη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ένα τέλειο γλυκό για γιορτές, γενέθλια και κέρασμα! Δοκιμάστε το και πείτε μας πόσο απολαυστικό ήταν.
- σαβαγιάρ 2 πακέτα (800 γρ.)
- φυτική σαντιγί 2 κουτάκια τύπου μορφατ
- ζαχαρούχο γάλα 3/4 από ένα κουτάκι
- βανίλια 1
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 500 μλ
- μασκαρπονε 300γρ
- ζαχαρη 1/2 φλ.
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε αυτή την κρέμα
Εκτέλεση
(για ένα πυρέξ)
Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύω για να διαλυθούν οι σβόλοι. Προσθέτω το νερό και αφήνω να πάρει μια βράση. Κατεβάζω και προσθέτω το κονιάκ. Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε να μπορώ να βουτάω τα σαβαγιαρ. Ωστόσο ψιλοκόβω τα καρύδια στο μουλτι ( όχι πάρα πολύ ) και τα ανακατεύω με τη σοκολάτα. Χτυπάω στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη μορφατ αρχικά με τη βανίλια για 7 – 8 λεπτά και προσθέτω το ζαχαρούχο σταδιακά.
Για την κρέμα με το μασκαρπόνε…..αφρατευω αρχικά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος. Χτυπάω μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή κρεμούλα!!!
Συναρμολόγηση
Βρέχω τα σαβαγιαρ στο σιρόπι κακάο και κάνω μια στρώση ,προσθέτω τη μισή κρέμα , τα μισά καρυδιά σοκολάτα και κάνω άλλη μια στρώση σαβαγιαρ, κρέμα, σοκολάτα, και καρύδια. Βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Όποια κρέμα και να φτιάξετε είναι εξίσου φανταστική!!!!
Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Tzela Antonopoulou