Εύκολοι κουραμπιέδες με αμύγδαλα και κονιάκ χωρίς αυγό. Μία γρήγορη συνταγή για αφράτους κουραμπιέδες ιδανική και για αρχάριους. Αυτοί οι κουραμπιέδες είναι πραγματικά πολύ νόστιμοι και εύκολοι, αφού μπορείτε να τους κάνετε στο πι και φι! Φέτος τα Χριστούγεννα η οικογένεια θα δοκιμάσει και θα ξετρελαθεί με αυτή τη συνταγή για κουραμπιέδες με αμύγδαλα και χωρίς αυγά. Ιδανική για όσους έχουν αλλεργία στα αυγά.
- βουτυρο 600 γραμ παγωμένο ανάμεικτο πρόβειο,αγελαδινό
- αμυγδαλα 250 γραμ καβουρδισμένα καβουρδισμένο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά
- μπέικιν πάουντερ 2 κ. του γλυκού
- βανίλια 4
- ζάχαρη άχνη 220 γραμμ
- κονιάκ 60 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1200 γραμμ
Υλικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βγάζει 50 κομμάτια
Δουλεύουμε το βούτυρο με την άχνη 20 λεπτά!
Ρίχνουμε τις βανίλιες,το μπέικιν,το κονιάκ ,τα αμύγδαλα και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνουμε να έχουμε αφράτη ζύμη!
Πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα,τις πατάμε λίγο πάνω με το δάχτυλο των χεριών και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς προθερμασμένο για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο ρίχνουμε 2 σακουλάκια άχνη ζάχαρη μόλις κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες τα περνάμε ένα ένα από την άχνη πατώντας τα γύρω,πλαγία με την παλάμη!
Συνταγή φωτό Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!