Από τα πιο λαχταριστά μιλφέιγ που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Η μπανάνα το αποθεώνει και πραγματικά ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!! Δεν είναι δυσκολη συνταγή και αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε αυτό το δροσερό και απολαυστικό γλυκάκι!
- φύλλο σφολιάτας 1 πακέτο που περιεχέι 2 φύλλα
- γάλα 1 κιλό
- μπανανα 1 κιλό σε κομματάκια
- ζαχαρη 1 φλυντζανι τσαγιού
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- αλευρι 2 κουταλιές της σούπας
- αυγα 2 κρόκους
- βανίλια 1
- σαντιγί 1 γκαρνι χτυπημένη περιεχέι μέσα δυο σακουλάκια
- λικέρ 1 φλιτζανάκι του καφέ της αρεσκείας σας
Υλικά
Εκτέλεση
Κόβουμε της σφολιάτες σε κομμάτια,της τρυπάμε παντού και της τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα της αλείφουμε με κρόκο αυγού και της ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Της αφήνουμε να κρυώσουν!!!!!
Για την κρεμά:
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν,και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι τα οποία διαλύσαμε σε λίγο γάλα,μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Συναρμολόγηση:
Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και μετά την κρέμα, τις μπανάνες της οποίες της έχουμε σε μπολ ραντισμένες με λικέρ, ξανά φύλλο σφολιάτας, κρέμα, μπανάνες και κλείνουμε με το τρίτο φύλλο, βάζουμε πάνω σαντιγί, μπανάνες, άχνη ζάχαρη,και τρίμματα ψημένης σφολιάτας!!
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει