Πεντανόστιμα και πολύ λαχταριστά νεγράκια που φτιάχνονται πολύ εύκολα για τους καλεσμένους σας!!
- αλευρι 3 κούπες
- ζαχαρη 2 κούπες
- κακαο 1/2 κούπα
- σπορέλαιο 3/4 κούπα
- καφές 2 κούπες (2 κούπες νερό +2 κ.γ. νες καφέ)
- μπέικιν πάουντερ 2
- αλατι 1 κ.γ.
- πορτοκαλι ξύσμα από 1
Υλικά
- νερό 2 κούπες
- ζαχαρη 2 κούπες
- κουβερτουρα 200 gr.
- βιτάμ 2 κ.σ.
Για το σιρόπι
- καρυδια αλεσμένα
- τρούφα σοκολάτας
- ινδοκαρυδο
Για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βραζουμε το νερο και προσθετουμε τον καφε.
Τον αφηνουμε να κρυωσει.
Χτυπαμε στο μιξερ το σπορελαιο με τη ζαχαρη μεχρι να διαλυθει καλα.
Προσθετουμε το αλατι,τον καφε,το ξυσμα,το αλευρι με το μπεικιν και το κακαο (κοσκινισμενα ολα μαζι).
Συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι να αφρατεψει το μιγμα μας.
Αδειαζουμε το μιγμα στο ταψι στο οποιο εχουμε στρωσει λαδοκολλα.
Ψηνουμε το παντεσπανι στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.
Βραζουμε το σιροπι για 2 λεπτα και στο τελος προσθετουμε τη σοκολατα και το βιταμ.
Αφου κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε περιμετρικά για να αφαιρέσουμε το σκληρό μέρος του.
Κοβουμε το παντεσπάνι σε κομματακια και τα ”βουτάμε” στο σιρόπι (στιγμιαία)
Πασπαλίζουμε τα νεγρακια μας με καρύδι,τρούφα και ινδοκαρυδο.
Η κούπα μου ειναι 250 ml.
Το ταψι μου ειναι 38*26 cm.
Καλη επιτυχια
Η συνταγη είναι απο την εκπληκτικη σελίδα στο facebook: LENKO
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος