Πορτοκάλια γλασέ σε στικς που είναι πραγματικά εντυπωσιακά και πολύ εύκολα! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν…
- πορτοκαλι
- ζαχαρη 2 μίση φλυτζάνια
- νερό 1 μίση φλιτζάνι
- ζαχαρη (για το πασπάλισμα)
- κουβερτουρα προαιρετικά
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε τις φλούδες σε μακρόστενα μπαστουνάκια του 1εκ περίπου.
Βράζουμε 5 λεπτά σε μια κατσαρόλιτσα και σουρώνουμε, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3 φορές με καινούργιο νερό για να φύγει η πικρίλα. Στραγγίζουμε και βάζουμε τα πορτοκάλια μας σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά. Στην ίδια κατσαρόλιτσα ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό.
Βράζουμε ξανά μαζί με τις φλούδες πορτοκαλιού μέχρι να λιγοστέψει το σιρόπι (10 λεπτά περίπου)ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει λίγο, βγάζουμε με ένα πιρουνάκι ένα ένα, πασπαλίζουμε σε ζάχαρη η αν θέλετε σε κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγη ειναι της Panagiota Kiriakou
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές