Ένα πολύ δροσερό γλυκάκι για όλες τις ώρες που θα ξετρελάνει μικτούς και μεγάλους!! Τα μπισκότα και το σιρόπι κερασιού το αποθεώνουν!!
- μπισκότα τύπου πτι μπερ
- ζελατίνη 2 φύλλα
- κρεμα γαλακτος 1 λίτρο
- ζαχαρη μισό φλιτζάνι του τσαγιού
- βανίλια 2
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα σκεύος τάπερ τα μπισκότα πτι Μπερ σε 7 σειρές (δηλαδή σε ύψος 7 σειρές)
Για την κρεμά:
Βάζουμε ένα φλιτζάνι κρύο νερό και τοποθετούμε μέσα τα 2 φύλλα ζελατίνης. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και το βράζουμε ώσπου να βγάλει φουσκάλες. Την αποσύρουμε από την φωτιά και Προσθέτουμε τις βανίλιες. Τέλος ρίχνουμε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες σφίγγοντας τες στο χέρι. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα. Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη νύχτα.
Για το σιρόπι κερασιού:
Βάζουμε τα κεράσια να βράσουν 10 για λεπτά. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ,τοποθετούμε πάνω του ένα σουρωτήρι και βάζουμε πάνω τα κεράσια ρίχνουμε το χυμό φρέσκου λεμονιού και τα πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα να βγει ο χυμός τους στην συνέχεια αυτό τον χυμό τον βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με την ζάχαρη και το βράζουμε 3 λεπτά!Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για να δέσει.
Και τέλος βγάζουμε από το ψυγείο την πανακότα μπισκότου και την σερβίρουμε με μπόλικο σιρόπι κερασιού!!
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou