Close
Φανταστικό κιουζέλ με άρωμα ανατολής

Έτσι το λένε αυτό το γλυκό συνήθως το κάνουν ανοιχτό δηλαδή στρώση κανταΐφι κάτω σιροπιασμένο και από πάνω κρέμα και νιφάδες σοκολάτας η μόνη παρανομία που έκανα εγώ ήταν ότι το κανα σάντουιτς άρωμα ανατολής από μαστίχα και φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

 

Το ταψί μου είναι 22 * 35

ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε το  νερό με την ζάχαρη και την φλούδα από λεμόνι και βράζουμε το σιρόπι για επτά λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει.

Ξύνω αν Αμαλία ζω δεν ξέρω πως πρέπει να το πω το καταΐφι και Το ψήνω στους 180 για 10 λεπτά Αφού με ένα Πινέλο το αλείψω με το βούτυρο το λιωμένο μόλις βγει ζεστό από το φούρνο ρίχνω το κρύο σιρόπι

ΚΡEΜΑ

Βάζω σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι που να πήξει μετά αλλάζω σκεύος βάζω μεμβράνη από πάνω και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς

Χτυπάω στο μίξερ την φυτική σαντιγύ με την άχνη ζάχαρη κρατάω λίγη για γαρνιτούρα από πάνω και την υπόλοιπη την ανακατεύω μαζί με την άσπρη κρέμα την πατισερί

Για τη συναρμολόγηση ένα μέρος από το καταΐφι κάτω στη μέση κρέμα και από πάνω το άλλο μέρος από κανταΐφι από πάνω ροζέτες από σαντιγί και σοκολάτα γάλακτος τριμμένη.

Φανταστικό κιουζέλ με άρωμα ανατολής

Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή την Κωνσταντινιά ΠΚ