Το φιστικοβούτυρο που οι περισσότεροι λατρεύουμε πάνω από το ψωμί μας ή και σκέτο, τώρα το φτιάχνουμε από μόνοι μας στο σπίτι με δύο μόνο υλικά και πολύ πολύ εύκολα!
- φυστικι
- καλαμποκέλαιο
Υλικά
Εκτέλεση
Μπορούμε να το φτιάξουμε με ότι φιστίκια θέλουμε, ωμά που θα τα ψήσουμε λίγο στο φούρνο,
αράπικα που θα τα ξεφλουδίσουμε αυτά είναι ήδη ψημένα, ή πινατσ αυτά με το αλάτι δηλαδή που θα τα ξεπλύνετε λιγάκι θα τα σκουπίσετε και πάλι θα τα ψήσετε στο φούρνο να ροδίσουν.
Αφού έχουμε ψήσει τα φιστίκια μας τα βάζουμε σε μικρές δόσεις στο μουλτι
100 γρ φιστίκι 1 κ σούπας καλαμποκέλαιο και το χτυπάμε στο μουλτι
ανοίγουμε το καπάκι σπρώχνουμε το υλικό και ξαναχτυπάμε ανάλογα πόσο δυνατό είναι το μηχάνημα γίνεται και η υφή του.
Θέλει προσοχή και υπομονή χτύπημα σε μικρές δόσεις να μην κάψετε το μηχάνημα εγώ το έχω φτιάξει με το απλό οικιακό μουλτι.
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Βικη Αναματερου