Φτιάχνουμε σπιτικό στραγγιστό γιαούρτι με 2 μόνο υλικά. Μία εύκολη συνταγή για να έχουμε το δικό μας σπιτικό γιαούρτι για να τρώνε τα παιδάκια μας άφοβα. Μπορείτε να το τρώτε σκέτο, με μέλι, φρούτα, ή ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε σε γλυκά.
Εκτέλεση
Έβρασα το γάλα στους 90 βαθμούς. Το κρύωσα στους 45 βαθμούς, έβαλα λίγο γάλα στο γιαούρτι το ανακάτεψα να γίνει νερουλό και το έριξα μέσα στην κατσαρόλα. Το άφησα όλη νύχτα σε ζεστό μέρος
σκεπασμένο με κουβέρτες και το πρωί το έβαλα σε ένα τρυπητό με ένα λεπτό πανί και το έβαλα στο ψυγείο για έξι ώρες. Έβγαλε τα υγρά του (το άδειαζα κάπου κάπου) έβγαλε πολλά υγρά. Τώρα έχω ένα υπέροχο στραγγιστό γιαούρτι τέλειο.
Η συνταγή είναι της Despoina Palaiologou
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά