Φτιάχνουμε σπιτικό στραγγιστό γιαούρτι με 2 μόνο υλικά. Μία εύκολη συνταγή για να έχουμε το δικό μας σπιτικό γιαούρτι για να τρώνε τα παιδάκια μας άφοβα. Μπορείτε να το τρώτε σκέτο, με μέλι, φρούτα, ή ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε σε γλυκά.
Εκτέλεση
Έβρασα το γάλα στους 90 βαθμούς. Το κρύωσα στους 45 βαθμούς, έβαλα λίγο γάλα στο γιαούρτι το ανακάτεψα να γίνει νερουλό και το έριξα μέσα στην κατσαρόλα. Το άφησα όλη νύχτα σε ζεστό μέρος
σκεπασμένο με κουβέρτες και το πρωί το έβαλα σε ένα τρυπητό με ένα λεπτό πανί και το έβαλα στο ψυγείο για έξι ώρες. Έβγαλε τα υγρά του (το άδειαζα κάπου κάπου) έβγαλε πολλά υγρά. Τώρα έχω ένα υπέροχο στραγγιστό γιαούρτι τέλειο.
Η συνταγή είναι της Despoina Palaiologou
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή