Φτιάχνουμε σπιτικό στραγγιστό γιαούρτι με 2 μόνο υλικά. Μία εύκολη συνταγή για να έχουμε το δικό μας σπιτικό γιαούρτι για να τρώνε τα παιδάκια μας άφοβα. Μπορείτε να το τρώτε σκέτο, με μέλι, φρούτα, ή ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε σε γλυκά.
Εκτέλεση
Έβρασα το γάλα στους 90 βαθμούς. Το κρύωσα στους 45 βαθμούς, έβαλα λίγο γάλα στο γιαούρτι το ανακάτεψα να γίνει νερουλό και το έριξα μέσα στην κατσαρόλα. Το άφησα όλη νύχτα σε ζεστό μέρος
σκεπασμένο με κουβέρτες και το πρωί το έβαλα σε ένα τρυπητό με ένα λεπτό πανί και το έβαλα στο ψυγείο για έξι ώρες. Έβγαλε τα υγρά του (το άδειαζα κάπου κάπου) έβγαλε πολλά υγρά. Τώρα έχω ένα υπέροχο στραγγιστό γιαούρτι τέλειο.
Η συνταγή είναι της Despoina Palaiologou
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο