Πως να φτιάξετε κυπριακές τσακιστές ελιές.Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για κυπριακές τσακιστές ελιές με 4 μόνο υλικά. Σταματήστε να τρώτε του εμπορίου και δοκιμάστε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές ελιές.
Εκτέλεση:
(για 1 κιλό ελιές)
Σπάζουμε τις ελιές και τις βάζουμε σε μεγάλο δοχείο με νερό που τις σκεπάζει. Κάθε μέρα αλλάζουμε το νερό για 10 μέρες περίπου. Τις δοκιμάζουμε αν είναι πολύ πικρές τις αφήνουμε λίγες μέρες ακόμα.
Με το νερό, το αλάτι, το λεμόνι φτιάχνουμε το μείγμα για να τις βάλουμε στο βάζο.
Βάζουμε τις ελιές σε μεγάλο γυάλινο βάζο και γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Στο στόμιο του βάζου τοποθετούμε μια ροδέλα λεμόνι η φύλλο λεμονιάς και λίγο ελαιόλαδο.
Τις αφήνουμε σε σκιερό μέρος.
Όταν θέλουμε να τις σερβίρουμε, βγάζουμε την ποσότητα που θέλουμε μέσα σε ένα μικρό δοχείο, τις ξεπλένουμε και βάζουμε τον ξηρό κόλιαντρο χτυπημένο χοντρά, σκόρδο κομμένο χοντρά, ελαιόλαδο και αν θέλετε λίγο αλάτι και χυμό λεμονιού. Τις τοποθετούμε στο μπολ που θα τις σερβίρουμε.
Είναι απίστευτες έτσι φίλες μου οι ελιές αυτές δεν θα σταματάτε να τρώτε.
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Helena’s Greek cooking
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη