Είναι ένα απίστευτο και λαχταριστό γλυκάκι που μπορεί να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!!! Με κανταΐφι και μπόλικο σιρόπι εξαφανίζει όλες τις λιγούρες για γλυκό!!!
Εκτέλεση
Βάζουμε το μισό κανταΐφι στο ταψί και το ανοίγουμε καλά μετά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Για την κρέμα:
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 2 βανίλιες και 1 κρόκο αυγού.
Συναρμολόγηση
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι, βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι με την ίδια διαδικασία που κάναμε στο πρώτο. Στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με 2 κούπες νερό,2 κούπες ζάχαρη και μισό χυμό λεμονιού βράζουμε για 2 λεπτά. Τέλος σιροπιάζουμε κρύο γλυκό με χλιαρό σιρόπι!!
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou