Γιουβέτσι με πράσα σκέτο γλύκισμα!!?
Μπορώ να φάω όλο το ταψί μόνη μου άνετα! ?
Κόβω ένα κιλό κιλό πράσα μόνο το κάτω μέρος σε ροδέλες του ενός εκατοστού περίπου.
Βάζω λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τα τσιγαριζω σε μέτρια φωτιά μαζί με δύο ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα, δύο καρότα σε κομματάκια και ένα κύβο βοδινού.
Τα αφήνω για κάνα πεντάλεπτο.
Ρίχνω μία συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη, φρέσκο τριμμένο πιπέρι, αλάτι,σελινο ψιλοκομμένο, ζεστό νεράκι και τα αφήνω μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα μου.
Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε όπως είναι όλο στο ταψί του φούρνου.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζω λίγη φυτίνη και τσιγαριζω για 2-3′ ένα πακέτο κριθαράκι.
Το ρίχνω και αυτό μέσα στο ταψί.
Συμπληρώνω νεράκι και αλάτι αν χρειαστεί και αφήνω στον φούρνο μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
Πέντε λεπτά πριν το σβήσω το βάζω στο γκριλ.
Σερβίρεται ζεστό με μπόλικο λεμόνι.???
Από τα πιο νόστιμα λαδερά φαγητά που υπάρχουν!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε! ???
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία