Γιουβέτσι με πράσα σκέτο γλύκισμα!!?
Μπορώ να φάω όλο το ταψί μόνη μου άνετα! ?
Κόβω ένα κιλό κιλό πράσα μόνο το κάτω μέρος σε ροδέλες του ενός εκατοστού περίπου.
Βάζω λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τα τσιγαριζω σε μέτρια φωτιά μαζί με δύο ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα, δύο καρότα σε κομματάκια και ένα κύβο βοδινού.
Τα αφήνω για κάνα πεντάλεπτο.
Ρίχνω μία συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη, φρέσκο τριμμένο πιπέρι, αλάτι,σελινο ψιλοκομμένο, ζεστό νεράκι και τα αφήνω μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα μου.
Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε όπως είναι όλο στο ταψί του φούρνου.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζω λίγη φυτίνη και τσιγαριζω για 2-3′ ένα πακέτο κριθαράκι.
Το ρίχνω και αυτό μέσα στο ταψί.
Συμπληρώνω νεράκι και αλάτι αν χρειαστεί και αφήνω στον φούρνο μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
Πέντε λεπτά πριν το σβήσω το βάζω στο γκριλ.
Σερβίρεται ζεστό με μπόλικο λεμόνι.???
Από τα πιο νόστιμα λαδερά φαγητά που υπάρχουν!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε! ???
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη