Γκιουζέλ σε φωλίτσες ένα υπέροχο, πολίτικο γλυκό, με κανταΐφι σιροπιασμένο, πεντανόστιμη βελούδινη κρέμα και λίγο σαντιγί. Αυτό το γλυκό είναι γεμάτο αρώματα ανατολής όπως της μαστίχας της βανίλια και του φρέσκου βουτύρου. Μια μοναδική, εύκολη συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα ανατολίτικα σιροπιαστά γλυκά. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, φτιάξτε οπωσδήποτε την παρακάτω συνταγή και θα ξετρελαθείτε απ την νοστιμιά της. Το μόνο κακό είναι ότι δεν μπορείς να σταματήσεις σε ένα μόνο κομμάτι!
- γάλα 500 γρ φρέσκο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές γεμάτες της σούπας
- αυγα 2 κρόκους
- αυγα 1 ολόκληρο
- βανίλια 2
- μαστιχα μισό κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη
- βουτυρο 1 κομμάτι φρέσκο
- μόρφατ 1
Για την κρεμά
- φυστίκι Αιγίνης
Για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε 12 φόρμες αλουμινίου μικρές
Λιώνω το βούτυρο βουτυρώνω τα φορμάκια ξεμαλλιάσω το κανταΐφι και το ραντίζω με το βούτυρο το βάζω στα φορμάκια και το ψήνω στους 150 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά. Μόλις το βγάλω από το φούρνο έχω κρύο σιρόπι το οποίο το έχω βράσει μόνο τρία λεπτά και σιροπιάζω.
Για την κρέμα
Βράζω το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και το 1 ολόκληρο αυγό, τις βανίλιες και την κοπανισμένη μαστίχα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξουν μόλις το κατέβασα από τη φωτιά έριξα ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο άλλαξα σκεύος το σκέπασα με μεμβράνη και το έβαλα στο ψυγείο να κρυώσει περίπου μιάμιση ώρα χτύπησα και μία γκαρνί την ενσωμάτωσα με την κρέμα και γέμισα με αυτό τις φωλίτσες από το κανταΐφι. Από πάνω το γαρνίρισμα είναι με φιστίκι Αιγίνης.
Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ