Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ, σαντιγί και γλάσο σοκολάτας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ελαφρύ γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά ιδανικό για κέρασμα. Είναι πολύ δροσερό γλυκάκι για όλες τις ώρες που γίνεται στα γρήγορα και από νοστιμιά γίνεται ανάρπαστο!
- σαβαγιάρ 30 ή μπισκότα
Υλικά
- μόρφατ 1 μεταλλικό κουτί
- ζαχαρούχο γάλα 250 γραμμάρια
Για την σαντιγί
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια πλήρες
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο
Εκτέλεση:
Σπάμε με τα χεριά σε τάπερ η ταψί νούμερο 25 τα σαβαγιαρ. Χτυπάμε την μορφατ ρίχνοντας το ζαχαρούχο σιγά σιγά σε σαντιγί. Την ρίχνουμε πάνω στα σαβαγιαρ, τα ανακατεύουμε και τα ισιώνουμε. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για το γλάσο:
Ζεσταίνουμε την κρεμά γάλακτος και ρίχνουμε σπασμένη σε κομμάτια την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε στο χαμηλό. Μόλις πήξει την κατεβάζουμε και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το βούτυρο μέσα και το ανακατεύουμε να γίνει λείο. Αφήνουμε 3 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω. Και πάλι στο ψυγείο!
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα