Η απόλυτη τούρτα μπανάνα σοκολάτα.Θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της και θα σας θυμίσει το κλασικό παγωτάκι περίπτερου που παίρναμε όλοι μικροί. Αυτό με τη μπανάνα θυμάστε;
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 26 εκ.
Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
250 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
190 γρμ. ζάχαρη
8 αυγά χωριστά ασπράδια-κρόκοι
100 γρμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
2 κουτ. σ. σκόνη κακάο, άγλυκο
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα σοκολάτας:
270 γρμ. κουβερτούρα 70% κακάο, τεμαχισμένη
270 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
160 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Για την κρέμα μπανάνας:
150 γρμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε αρκετά παχύρρευστη μορφή
170 γρμ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη
100 γρμ. ψίχα από αρκετά γινωμένες μπανάνες
50 γρμ. κρέμα γάλακτος
30 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
3 γρμ. φύλλο ζελατίνας
Για το σιρόπι:
280 γρμ νερό
200 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. σ. σκόνη ρόφημα σοκολάτας, (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Δείτε ακόμη Ιδέες για παιδικές τούρτες και cupcakes!Για αγόρια και κορίτσια
Παντεσπάνι:
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ, και το κοσκινίζουμε δύο φορές.
2. Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τις βανίλιες, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα σταδιακά μαζί με το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας ελαφρά με μία μαρίζ, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
4. Αλείφουμε μια φόρμα με τσέρκι 26 εκ. με λίγο βιτάμ, στρώνουμε μία λαδόκολλα στο πάτο, και ρίχνουμε το μείγμα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ – 25′ στους 160 – 170 C. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί καλά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά.
6. Ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι, και το κόβουμε οριζοντίως σε τρεις ομοιόμορφες φέτες πάχους 1 εκ.
Κρέμα σοκολάτας:
1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα.
2. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει, και να κατέβει κάτω από τους 40 βαθμούς.
3. Αφού κρυώσει, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Δείτε ακόμη Τop-5 βάσης για τούρτα σε παιδικό πάρτι
Κρέμα μπανάνας:
1. Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μουσκέψει.
2. Χτυάμε τα 150 γρμ. κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, και την βανίλια, σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
4. Ζεστένουμε τα 50 γρμ. κρέμα γάλακτος, και λιώνουμε καλά την ζελατίνα, αφού την στραγγίξουμε πρώτα καλά. Την ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, και ανακατεύουμε καλά.
5. Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ, και τις ρίχνουμε στη σοκολάτα διαδοχικά, ανακατεύοντας με μία πλαστικιά σπάτουλα.
6. Προσθέτουμε διαδοχικά και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με την σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, και τη σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση:
1. Σε μία φόρμα με τσέρκι 26 εκ. βάζουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι, και με ένα πινέλο το βρέχουμε καλά με το σιρόπι.
2. Στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας, και την βάζουμε στη κατάψυξη για 1 1/2 ώρα περίπου να παγώσει καλά. (Εδώ τώρα φτιάχνουμε την κρέμα μπανάνας).
3. Αφού παγώσει η κρέμα σοκολάτας, τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, και το βρέχουμε καλά με το υπόλοιπο σιρόπι.
4. Αδειάζουμε, και στρώνουμε την κρέμα μπανάνας σε λεία επιφάνεια. Τοποθετούμε το γλυκό στη κατάψυξη για 2 τουλάχιστον ώρες, ώστε να παγώσει καλά, και να στέκεται η κρέμα μπανάνας.
5. Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι, και το βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Ολοκλήρωση:
1. Με την βοήθεια ενός φλόγιστρου, ή και με το πιστολάκι των μαλλιών, ζεσταίνουμε το τσέρκι της φόρμας, και το αφαιρούμε προσεχτικά. Βάζουμε την τούρτα σε ένα δίσκο.
2. Καλύπτουμε την επιφάνεια, και τα πλαϊνά με σαντιγί. Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί σε σακούλα του κορνέ, και διακοσμούμε την επιφάνεια με ροζέτες.
3. Στολίζουμε με κερασάκια, ή με γλυκό βύσσινο, ροκανίδια σοκολάτας, χοντροκομμένο φιστίκι, κ.λ.π..
4. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να κρατηθεί παγωμένη.
Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα