Η πιο λαχταριστή πίτα με εξοχικό που έχετε δοκιμάσει ποτέ για όλες τις ώρες και περιστάσεις!!!
- κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ.
- κρεμμυδι 2 τριμμένα
- σκορδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες
- πελτές ντομάτας 1 κ.σ.
- ντοματα 3 τριμμένες
- κρασι Μισό ποτήρι κόκκινο
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- μπούκοβο γλυκό κατά προτίμηση
- μοσχοκάρυδο κατά προτίμηση
- μπαχάρι κατά προτίμηση
Υλικά
- πιπεριά Φλωρίνης 2 κομμένες σε μπαστούνια
- πιπεριά 2 πράσινες κομμένες σε μπαστούνια
- κρεμμυδι 2 κομμένα σε φέτες
- καλαμποκι Μισό σακουλάκι σαλάτα
Για τα λαχανικά
- πατατες 7
- αλατι κατά προτίμηση
- μοσχοκάρυδο κατά προτίμηση
- κύβος βοδινού 2
- βουτυρο 2 κ.σ.
- νερό 400 ml
- γραβιέρα 200 γρ. πικάντικη τριμμένη
- ρεγκάτο 250 γρ. τριμμένο
Για τον πουρέ
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο… προσθετουμε τα μπαχαρικά και τον κιμά, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά… σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ… Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ… αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά…
Για τα λαχανικά.
Βράζουμε για 15 λεπτά το σακουλάκι με την σαλάτα καλαμποκιού και μετά τα σοτάρουμε όλα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Για τον πουρέ.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες… Τις βράζουμε … για τον ζωμό διαλύουμε σε ένα κατσαρολάκι τους κύβους, το βούτυρο με το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά…
Βγάζουμε τις πατατες, τις πολτοποιουμε ρίχνοντας παράλληλα τον ζωμό…
Στήσιμο…
Σε ένα πυρεξ στρώνουμε Τον κιμά… Ρίχνουμε λίγο από τα τυριά… στρώνουμε τα λαχανικά… λίγο από τα τυριά… Τον πουρέ και τελειώνουμε με τυριά… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 40 λεπτά…
Μια υπέροχη συνταγή από την Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou