Ξεχάστε ότι ξέρατε για τα κανελόνια! Αφήστε στην άκρη τον κιμά και πιάστε το σπανάκι! Μπορεί τα παιδιά να μην το τρώνε, αλλά πιστέψτε μας με αυτή τη συνταγή με κανελόνια θα γίνει το αγαπημένο τους πιάτο!
- σπανακι 1 1/2 κιλό
- κανελόνια 1 πακέτο
- ανθοτυρο 400 γρ
- παρμεζανα 200 γρ
- κεφαλογραβιέρα 3 κουτ. σούπας
- αυγα 2
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- σάλτσα ντομάτας Σπιτική
Υλικά
Εκτέλεσή
Καθαρίζετε πλένετε το σπανάκι και το ζεματατε σε ζεστό νερό.Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε.Βάζετε σε λεκανη το σπανακι το ανθότυρο την παρμεζανα την κεφαλογραβιερα τα αυγα αλατι πιπερι κι ανεκατευετε να γίνουν ένα μίγμα.Γεμίζετε τα κανελόνια αφου τα βάλετε προηγουμένως σε νερο που βραζει για λιγο και τα αφησετε νσ στραγγισουν σε πετσετα.
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μιγμα του σπανακιου.Ριχνετε τη μιση σαλτσα ντοματας σε πυριμαχο σκευος κι απο πανω στρωνετε τα κανελονια.Περιχύνετε με την υπόλοιπη σαλτσα πασπαλίζετε με λίγο τυρί λιγη κρεμα γαλακτος και ψήνετε στους 200 για 20 λεπτα περίπου.
Μπορείτε να βάλετε ότι τυρί εχετε.Για πιο πλούσιο και γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να φτιάξετε μια μπεσαμέλ και να το περιχύσετε από πάνω.
Υπέροχη συνταγή από την Ειρήνη Σταματέλλη
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα