Κοκκινιστό μοσχαράκι αλλιώς. Μαγειρεμένο με διαφορετικό τρόπο όπως το συνηθίζουν στην Σουηδία, με καυτερή πιπεριά, μανιτάρια, σόγια και κόκκινο κρασί η γεύση απογειώνεται. Το κοκκινιστό είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Για να θεωρηθεί ένα κοκκινιστό πετυχημένο πρέπει να είναι δεμένη η σάλτσα του, το κρέας να λιώνει μόλις το ακουμπάς με το πιρούνι και η μυρωδιά να «σπάει» την μύτη και να σου ξυπνάει μνήμες. Ένα εντυπωσιακό και νόστιμο πιάτο που αν το φτιάξετε είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ.
- Μοσχάρι 600 γραμμάρια περίπου κομμένο σε κομμάτια
- καρότο 2 ψιλοκομμένα
- πιπεριά 2 κόκκινες καυτερές ψιλοκομμένες
- μανιταρια ψιλοκομμένα
- δάφνη 2 φυλλα
- κρασι μισό φλιτζάνι κοκκινο
- σάλτσα σόγιας 1 κ.σ
- κύβοι λαχανικών 1
- σάλτσα ντομάτας 3 κ.σ περίπου
- αλευρι 2 κ.σ για πασπάλισμα στο κρέας
- αλατι
- πιπέρι
- ζαχαρη μισό κ.γ
- κρεμμυδι 2 ψιλοκομμένα
- ελαιολαδο
- νερό 2 ποτήρια του νερού
Υλικά
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε το κρέας μας με το αλεύρι. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας μας. Μόλις είναι έτοιμο και πάρει λίγο χρώμα,το
ρίχνουμε στην κατσαρόλα η στη γάστρα. Προσθέτουμε το νερό αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε τα λαχανικά με τα μανιτάρια ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, αφού μαραθούν σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσει λίγο, προσθέτουμε τη σόγια αλατοπιπερώνουμε,και τα ρίχνουμε στην γάστρα η στη κατσαρόλα μας.
Αφήνουμε να βράσει για μία ώρα περίπου,προσθέτουμε στο τέλος πουμαρό κ τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε να μελώσει το φαγητό μας. Σερβίρουμε με βραστές πατάτες ή ρύζι.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι της Panagiota Kiriakou
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή