Κορμός με γλάσο σοκολάτας και μπισκότα πτι μπερ σαν ατομικά παστάκια. Ένας εύκολος και γρήγορος κορμός με κακάο, κονιάκ, και γάλα που θα ξετρελάνει τους πάντες. Δροσερό γλυκάκι για κάθε εποχή και ειδικά για το καλοκαίρι. Συνδυάζουμε με παγωτό και γίνεται ανάρπαστο.
- μπισκότα 2 πακέτα τύπου πτι μπερ
- ζάχαρη άχνη 120 γραμμάρια
- κακαο 5 κουταλιές της σούπας
- κονιάκ 1 φλυντζάνακι του καφέ
- βουτυρο 250 γραμμάρια μαλακό
- βανίλια 1
- γάλα 300 ml χλιαρό
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 300 γραμμάρια
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια σε κομματάκια
Για το γλάσο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,την άχνη,το κακάο,την βανίλια και το δουλεύουμε καλά!
Ρίχνουμε το κονιάκ ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα βουτώντας τα συγχρόνως στο γάλα.
Ανακατεύουμε!
Τοποθετούμε στο σκεύος μας διάφανη μεμβράνη βάζουμε το μείγμα μέσα το πατάμε να ισιώσει το κλείνουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη!
Γλάσσο:
Ζεσταίνουμε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε μπολ στο όποιο μέσα έχουμε σπάσει σε κομματάκια 300 γραμμάρια κουβερτούρα!
Ανακατεύουμε να γίνει λείο.
Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα βγάζουμε την μεμβράνη και ρίχνουμε το γλάσο!
Τοποθετούμε στην κατάψυξη!!!!
Συνταγή φώτο εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou –
“ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”