Συνταγή για τραγανά κουλουράκια με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού. Εύκολα κουλούρια που μπορείτε να τα φτιάξετε για τα παιδιά σας, για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, αλλά ακόμη και σαν κέρασμα αφού είναι το πιο νόστιμο και γνωστό βούτημα που προτιμούν όλοι!
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη στο λάδι. Μέσα στο χυμό ανακατεύουμε την σόδα κ μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα κ το αλεύρι κ ζυμώνουμε έως να μην κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί, φτιάχνουμε πλεξούδες τις αλείφουμε με κρόκο κ ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 έως να ροδίσουν ελαφρά περίπου 18′ όχι παραπάνω και ας είναι μαλακά. Μόλις κρυώσουν σκληραίνουν.
Είναι τραγανά κ βγαίνουν περίπου 32-35 τμχ
Η συνταγή είναι της Kiki Kyriaki