Μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας πεντανόστιμα κριτσίνια με σουσάμι εύκολα και με απλά υλικά! Μπορείς να τα τρως οποτεδήποτε, σε νηστείες, για κολατσιό στο σχολείο, το καλοκαίρι, για τη διαιτά σου και γενικά παντού!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμ.
- νερό 1⅓ φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό
- ζαχαρη ¼ φλυτζάνι του τσαγιού
- αλατι 1 κουτ. γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού
- ξερή μαγιά 1½ κουτ. γλυκού
- σπορέλαιο ⅓ φλιτζάνι του τσαγιού
- βουτυρο ⅓ φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο
- βουτυρο 200 γραμ.
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τρεις κουταλιές αλεύρι φτιάχνοντας ένα χυλό.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο (30′ περίπου).
Προσθέτουμε μέσα στη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ’ το σουσάμι. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου να γίνει μια ζύμη σφιχτή και εύπλαστη.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για 1 – 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο. Βγάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε στον πάγκο.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο , Με ένα μαχαίρι ή τη ρόδα της πίτσας, κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες μήκους 20 εκ.
Τις βουτάμε σε νερό και τις ρολάρουμε στο σουσάμι. Τεντώνουμε κάθε λωρίδα ζύμης πιάνοντας την από τις άκρες της για να σχηματίσουμε τα κριτσίνια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180οC, για 15 λεπτά περίπου….
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Οι Γεύσεις της Ελένης
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15