Κρουασάν δίχρωμα με σοκολάτα και με μαγιά πολύ εύκολα και νόστιμα! Ιδανικά για κολατσιό του παιδιού, για πρωινό, για τη μικρή γλυκιά αμαρτία μας! Φτιάξτε τα και θα τα ζητάτε συνέχεια!
- γάλα Ενάμιση ποτήρι χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 5 κουταλιές σούπας
- ηλιέλαιο 1 ποτηράκι του κρασιού (105ml)
- αλατι μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3,5 ποτήρια κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αυγα 1 ασπράδι
- κακαο 3 κουταλάκια σούπας
- βουτυρο 100gr φρέσκο αγελαδινό
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
Υλικά
Εκτέλεση
Με το ένα ποτήρι γάλα διαλύω τη μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη ανακατεύω με το σύρμα και τα αφήνω 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μάγια. Μετά βάζω το ηλιέλαιο τη ζάχαρη το υπόλοιπο γάλα το ασπράδι και τα ανακατεύω, βάζω σχεδόν όλο το αλεύρι κρατάω δηλαδή λίγο αλεύρι θα σας πω, γιατί ζυμώνω χωρίζω τη ζύμη στα δύο στο πρώτο μέρος ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι στο δεύτερο μέρος ρίχνω το κακάο κοσκινισμένο. Αφήνω και τα δύο σκεύη σκεπασμένα για μία ώρα να διπλασιαστεί ο όγκος τους μετά από μία ώρα χωρίζω την κάθε ζύμη στα τρία, ανοίγω 3 φιλαράκια αλείφω με το φρέσκο βούτυρο το πρώτο και το δεύτερο μετά ανοίγω ένα τεράστιο φύλλο στρογγυλό τοποθετώ το σκούρο φύλλο επάνω στο άσπρο βάζω χωρίζω σε τρίγωνα. Βάζω ένα κομμάτι σοκολάτα και τυλίγω, από πάνω αλείφω με τον κρόκο αυγού και λίγο βούτυρο λιωμένο. Ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 με 18 λεπτά.
Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ