Λαχανόρυζο λεμονάτο και κοκκινιστό (2 εκδοχές)
Υλικά
•1 μέτριο λάχανο κομμένο σε λωρίδες 1 cm περίπου
•2 κρεμμύδια μέτρια η 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε λεπτές φέτες
•1 φλιτζ.τσαγιού ρύζι
•ελαιόλαδο
•αλάτι,πιπέρι η κοκκινοπίπερο (γλυκό ή καυτερό ή και τα δύο)
•χυμό λεμονιού (όσο θέλουμε)
Για το κοκκινιστό
Απλά προσθέτουμε 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας η 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι,σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,το λάχανο και το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνουν αρκετά.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό,αλατίζουμε και σκεπάζουμε.Αν το θέλουμε κοκκινιστό βάζουμε και τον ντοματοπελτέ.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 – 30 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να μαλακώσει το λάχανο.Βάζουμε το ρύζι στη κατσαρόλα και προσθέτουμε όσο νεράκι χρειάζεται για να γινει το ρύζι.
Πριν γίνει τελείως και υπάρχουν ακόμα υγρά στην κατσαρόλα,αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει και να τραβήξει και τα υπόλοιπα υγρά.
Σερβίρεται ζεστό & συνοδεύεται πολύ ωραία με τυρί φέτα!
Σήμ.Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο καρότο,μαϊντανό,πιπεριές φλωρίνης..
Εγώ βέβαια το προτιμώ έτσι απλό με το λάχανο,το ρύζι,το κρεμμυδάκι του και με μπόλικο λεμονάκι…Αντέ και με λίγη ντοματούλα!
Α..!!Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε περισσότερο ρύζι,όχι όμως πολύ γιατί μετά θα λέγεται ρυζολάχανο.. ?
Αυτά από μένα…Καλή όρεξη! ?
Aπο τη φίλη της σελίδας μας elina gelina
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια