Λαχανόρυζο με καρότα, κρεμμύδι και μαϊντανό. Ένα σπιτικό φαγητό πολύ θρεπτικό και δυναμωτικό για όλη την οικογένεια και ειδικά τα παιδιά. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι πολύ νόστιμο και οικονομικό. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ως τώρα δεν ξέρετε τι χάνετε!
Εκτέλεση
Βάζω μια κατσαρόλα με νερό να βράσει κόβω το λάχανο σε τρία εκατοστά βράζω για 2 με 3 λεπτά και το στραγγίζω. Βάζω στην κατσαρόλα τα 100ml ελαιόλαδο, το κρεμμύδι να μισό μαραθεί, τα καρότα κομμένα καρέ την πάπρικα να καβουρντιστει μετά βάζω και το λάχανο ανακατεύω προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχαρικό για λαχανοντολμαδες. Ρίχνω νερό να καλύπτει καλά τα υλικά και βράζω για 30 λεπτά. Τέλος βάζω το ρύζι αφού το πλύνω πρώτα και το μαϊντανό και βράζω για άλλα 6-7 λεπτά σερβίρω με χυμό λεμόνι.
Προσέχουμε αν χρειαστεί και άλλο νερό προσθέτουμε.
Η συνταγή είναι της Πετρινα Μπαρδανη