Είναι αφράτη, είναι νόστιμη και ιδανική για κάθε περίσταση! Αυτή η σπανακοτυρόπιτα θα εντυπωσιάσει με τις μυρωδιές και τη γεύση της! Θα μπορούν να παίρνουν και τα παιδιά στο σχολείο!
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το πασπαλίζουμε με μία γεμάτη κουτάλια αλάτι. Αφήνουμε να σταθεί και να βγάλει τα υγρά του. Στύβουμε το σπανάκι να μαραθεί. Κόβουμε τα πράσα σε φετάκια,και το κρεμμύδι ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε μαζί με λίγο ελαιόλαδο, για 10 περίπου λεπτά.
Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το θρυμματισμένο τυρί, τα αυγά και το αλατοπίπερο.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα.
Χαράζουμε το επάνω μόνο φύλλο της πίτας, με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε κομμάτια και την αλείφουμε με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει και λίγο αυτό. Βρέχουμε την πίτα με λίγο νερό.
Ψήνουμε για περίπου σαράντα λεπτά με μία ώρα λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να ψηθεί το κάτω φύλλο και να ροδίσει η επιφάνειά της.
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη