Λαζάνια στο φούρνο με κιμά, μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί σκέτος πειρασμός! Λαζάνια φούρνου σαν παστίτσιο για το κυριακάτικο τραπέζι. Ένα πολύ νόστιμο και απολαυστικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και σαν πρωτότυπο παστίτσιο με πολλές στρώσεις από λαζάνια, κιμά και μπεσαμέλ! Θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα!
- κιμάς 500γρ
- σάλτσα ντομάτας 1 πακέτο
- λαζανια 1 1/2 πακέτο
- ζαχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη
- αλατι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Υλικά
Εκτέλεση
Τον κιμά το φτιάχνουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά,άλλα χωρίς κρεμμύδι. Βάζουμε μισό
κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Για την μπεσαμέλ
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι, προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια δεν το αφήνουμε, μόλις έχει γίνει σαν κρέμα το αλεύρι ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σιγά, Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο κ λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το στρώσουμε.
Βάζουμε στο ταψί μας μια στρώση μόνο λαζανια και μπεσαμελ
στη συνέχεια στρώνουμε μπεσαμελ, κιμά, λαζάνια ,Μέχρι να γεμίσει το ταψί. Η τελευταία στρώση είναι λαζάνια, μπεσαμελ και μπόλικο τυρί για ογκρατεν.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Panagiota Kiriakou
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια