Σπιτικά λουκούμια με ροδόνερο, ινδοκάρυδο, ζελατίνη, κορν φλάουρ και ζάχαρη αχνη. Μία συνταγή για λουκούμια σαν τα έτοιμα λουκούμια τα συριανά. Είναι φυσικά και νηστίσιμη για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε και το Πάσχα ή σε περιόδους νηστείας.
- ζαχαρη 600 γραμμάρια
- νερό 500ml
- ξινό στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού
- κορν φλαουρ 7 κουταλιές
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 4 σταγόνες
- ροδόνερο 2 κουταλάκια
- ζελατίνη 2 φύλλα
- ινδοκαρυδο 100γρ
- ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές σούπας
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζω σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό, κρατώ ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό για να διαλύσω το κορν φλαουρ και τη ζελατίνη. Προσθέτω το ξινό, διαλύω το κορν φλαουρ και τη ζελατίνη και τα προσθέτω και αυτά, μετά βάζω το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ροδόνερο το ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσει. Μόλις πήξει το απλώνω σε ένα ταψί το αφήνω για μια μέρα και μετά το κόβω κομμάτια. Ανακατεύω το ινδοκάρυδο με την άχνη και το κορν φλαουρ και τα βάζω μέσα.
Η συνταγή είναι της Ρήνα Κοντού