Ατομικά κεκάκια βανίλιας γεμιστά με ανάμεικτη σοκολάτα και κομματάκια σοκολάτας στο γαρνίρισμα. Αυτά τα μάφινς γίνονται εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανικά για κέρασμα στο σχολείο. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και θα τα ζητάνε συνεχώς. Με τη σοκολάτα της επιλογής σας για γέμιση θα γίνουν ανάρπαστα!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ
- βιτάμ 150 γρ.
- ελαιολαδο 100 ml
- ζαχαρη 3/4 κούπας
- αυγα 3
- αλατι 2 πρέζες
- βανίλια 1 κ.σ. εσάνς
- γάλα 1 1/2 κούπα φρέσκο
- σταγόνες σοκολάτας
Υλικά
- πραλίνα Nucrema δίχρωμη ή Νουτέλα
Για την γεμιση
Εκτέλεση
(κούπα την κλασσική του Νες παίρνει νομίζω 240 ml)
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βιταμ μέχρι ν’αφρατεψουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Βάζουμε την βανίλια, το αλάτι, το ελαιόλαδο χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι παίρνουμε τις θήκες για τα Μάφινς τις βουτυρώνουμε ή βάζουμε τις χάρτινες θήκες βάζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα μας, παίρνουμε ένα κουταλάκι και βάζουμε στην μέση λίγη από την nucrema από πάνω συμπληρώνουμε άλλη μια κουταλιά από το μείγμα επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα του κέικ αν θέλουμε από πάνω πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 20 λεπτά στον αέρα.
Αυτή η δόση βγάζει περίπου 25 κεκάκια.
Η συνταγή είναι της Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou