Η Αρετή μας εντυπωσιάζει και πάλι με τη συνταγή της! Ζουμερό και μαλακό ψαρονέφρι όλο νοστιμιές με μπύρα και σάλτσα μανιταριών! Και φυσικά βημα-βήμα η συνταγή με φωτογραφίες για σίγουρα αποτελέσματα! Πως γίνεται ένα τέτοιο φαγητό να μην γίνει αγαπημένο;
- ψαρονέφρι 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- βουτυρο 2 κουτ. σούπας
- μπυρα 1 κουτάκι
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- νερό
Υλικά
- μανιταρια 800 γρ. μικρά στρόγγυλα
- κρασι 1 κρασοπότηρο λευκό
- κρεμα γαλακτος 1
- σάλτσα ντομάτας 1 κουτ. σούπας
- μουσταρδα 3-4 κουτ. σούπας απαλή
- ελαιολαδο
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
Για την σάλτσα μανιταριών
Εκτέλεση :
Πλένουμε το ψαρονέφρι, το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν το μαγείρεμα.
Κόβουμε το κρέας σε φέτες όχι πολύ μεγάλες, τις βάζουμε σε μία πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο
και σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος και από τις δύο πλευρές (περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά) μέχρι να ροδίσουν.
Όσο σοτάρετε το κρέας, πατάμε με το πιρούνι το κομμάτι να ανοίξει όπως δείχνει στην φωτογραφία.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με την μπύρα ρίχνοντας την σιγά σιγά.
Αν η μπύρα δεν καλύπτει το κρέας συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε περίπου
για 30-40 λεπτά, προσέχοντας να μείνει με ζουμάκι και να μην στεγνώσει.
Σάλτσα μανιταριών : σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, την σάλτσα και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,
ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι ζεστό με την σάλτσα μανιταριών.
Καλή επιτυχία!