Close

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Η Αρετή μας εντυπωσιάζει και πάλι με τη συνταγή της! Ζουμερό και μαλακό ψαρονέφρι όλο νοστιμιές με μπύρα και σάλτσα μανιταριών! Και φυσικά βημα-βήμα η συνταγή με φωτογραφίες για σίγουρα αποτελέσματα! Πως γίνεται ένα τέτοιο φαγητό να μην γίνει αγαπημένο;

Εκτέλεση :

Πλένουμε το ψαρονέφρι, το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν το μαγείρεμα.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Κόβουμε το κρέας σε φέτες όχι πολύ μεγάλες, τις βάζουμε σε μία πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

και σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος και από τις δύο πλευρές (περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά) μέχρι να ροδίσουν.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Όσο σοτάρετε το κρέας, πατάμε με το πιρούνι το κομμάτι να ανοίξει όπως δείχνει στην φωτογραφία.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με την μπύρα ρίχνοντας την σιγά σιγά.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Αν η μπύρα δεν καλύπτει το κρέας συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε περίπου

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

για 30-40 λεπτά, προσέχοντας να μείνει με ζουμάκι και να μην στεγνώσει.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Σάλτσα μανιταριών : σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, την σάλτσα και ανακατεύουμε.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι ζεστό με την σάλτσα μανιταριών.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Καλή επιτυχία!