Μαλακά τυροπιτάκια για κολατσιό στο σχολείο.Τα πιο αφράτα, νόστιμα και εύκολα τυροπιτάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!! Τα παιδιά θα τα ζητούν καθημερινά και είναι μία τέλεια ιδέα για κολατσιό στο σχολείο, στη θάλασσα το καλοκαίρι, στην εκδρομή παντού! Τα τυροπιτάκια είναι μαλάκα και μετά από δύο μέρες.
- αυγα 1
- ζαχαρη 1 κ.γ.
- αλατι 1 κ.γ.
- σπορέλαιο 3 φλιτζανάκια του καφέ
- αλευρι 450 γρ περίπου
- φέτα για την γέμιση
Υλικά
- γάλα 2 ποτήρια (χλιαρό)
- ζαχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού
- μαγιά 1 νωπή (ένα κύβο)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ (μικρά)
Για το μείγμα μαγιάς
Η ζύμη μοιάζει με ατσμά αλλά δεν είναι ακριβώς η ίδια και παρόλο που δεν έχει καθόλου βούτυρο σου δίνει αυτή την ωραία βουτυρώδης γεύση στο στόμα.
Τι να λέμε τώρα μπουκιά και απόλαυση. Τόσο μαλάκα τυροπιτάκια που λιώνουν στο στόμα.
Εκτέλεση για μαλακά τυροπιτάκια
Ανακατεύουμε το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά, τα 2 φλιτζανάκια μικρά του ελληνικού καφέ αλεύρι και αφήνουμε για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί το μείγμα. Στην συνέχεια στο μείγμα προσθέτουμε το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι, το σπορέλαιο και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει αφράτη η ζύμη περίπου 450 γρ. Τα αφήνουμε για 30-40 λεπτά να φουσκώσουν.
Ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλο. Βάζουμε μια κουταλιά γέμισης σε κάθε φυλλαράκι, το κλείνουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και το πιέζουμε
να κολλήσουν καλά οι άκρες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Δείτε ακόμη Επαγγελματική συνταγή για Φωλιές Τυριού Αφράτες &πεντανόστιμες
Στρώνουμε την λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα,
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C
και αραιώνουμε έναν κρόκο με 1 κουταλιά νερό, και 1 κουτάλια του γλυκού ελαιόλαδο
Προσεκτικά, αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο
και τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά περίπου,
μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για την γέμιση φέτα της αρεσκείας σας.
Ευχαριστούμε για την συνταγή την Δήμητρα Μάκης