Η φέτα είναι ένα τυρί που δεν λείπει ποτέ από κανένα Ελληνικό σπίτι και στις κουζίνες μας το χρησιμοποιούμε σε πίτες, σε σαλάτες, σαν γέμιση σε κρεατικά και άλλους χίλιους δύο τρόπους.
- φέτα (ανάλογα με το βάζο που θα χρησιμοποιήσουμε)
- ελαιολαδο
- καλαμποκέλαιο
- πιπεριά καυτερές
- πιπέρι φρέσκο τριμμένο
- ρίγανη
- δάφνη φύλλα
- θυμάρι
- δενδρολίβανο
- μπαχάρι κόκκους
Υλικά
Στην συγκεκριμένη συνταγή θα δούμε πως να την μαρινάρουμε με διάφορα μπαχαρικά όπως δενδρολίβανο, πιπερίτσες καυτερές, φρέσκο τριμμένο πιπέρι, ρίγανη, φύλλα δάφνης και πολλά άλλα αναλόγως το γούστο μας, ώστε να έχουμε στο ψυγείο μας για αρκετό καιρό ένα υπέροχο ορεκτικό που είναι ιδανικό για να συνοδεύει το τσιπουράκι, το κρασάκι, η την μπυρίτσα μας.
Μπορείτε να προσαρμόσετε την συνταγή και να βάλετε ότι μυρωδικά ή μπαχαρικά εσείς θέλετε. Έτσι λοιπόν με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πάντα φρέσκια φέτα στο ψυγείο σας και δεν θα ξανά πετάξετε ούτε ένα κομματάκι!
Εκτέλεση
Κόβουμε τη φέτα σε κύβους,(ανάλογα με το βάζο που θα χρησιμοποιήσουμε) και την βάζουμε στο βάζο, συμπληρώνοντας με το λάδι μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο, τα μπαχαρικά, όπως πιπερίτσες καυτερές, φρέσκο τριμμένο πιπέρι, ρίγανη, φύλλα δάφνης, θυμάρι, δεντρολίβανο, κόκκους μπαχαρι. Τα μπαχαρικά και το λάδι στο τυρί τα βάζουμε σε στρώσεις για να αρωματιστούν ομοιόμορφα και φροντίζουμε να καλύπτετε με λάδι το τυρί. Σερβίρουμε την φέτα την ίδια κιόλας ημέρα και την διατηρούμε στο βάζο στο ψυγείο για ένα μήνα.
Και καλή μας απόλαυση!
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Οι Συνταγές της Κυριακής
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα