Μελιτζάνα η βασίλισσα των λαχανικών με τα πολλά ωφέλιμα αντιοξειδωτικά όπως το κάλιο, το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο, και τις φυτικές ίνες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητες συνταγές. Σήμερα θα φτιάξουμε μια σούπερ νόστιμη μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά. Η συνταγή μας έχει ψητή μελιτζάνα, πιπεριά, σκόρδο, κρεμά γάλακτος και κεφαλοτύρι και είναι ασύλληπτα γευστική. Πραγματικά ότι και να πω θα είναι λίγο!
- μελιτζάνα 3
- πιπεριά Φλωρίνης 3
- σκορδο 1 σκ
- αλατι
- πιπέρι
- ξύδι λίγο
- κρεμα γαλακτος 1 φλιτζάνι του καφέ
- κεφαλοτύρι 1 κούπα τριμμένο
- ελαιολαδο λίγο
Υλικά
Εκτέλεσή
Τρύπησα με το πιρούνι τις μελιτζάνες και τις έβαλα στο γκριλ να ψηθούν, μαζί με τις πιπεριές τις γύρισα κι από τις δυο πλευρές. Οι πιπεριές ψήθηκαν πιο νωρίς γι αυτό θέλει προσοχή.
Μόλις κρύωσαν τις καθάρισα και τις άφησα να στραγγίσουν. Έβαλα στο μουλτι όλα τα υλικά εκτός από το τυρί και την κρεμά. Δοκίμασα κι αφού μου άρεσε η γεύση, πρόσθεσα την κρεμά και τέλος το τυρί. Την άφησα στο ψυγείο, μέχρι να φάμε το μεσημέρι. Πρώτη φορά την έφτιαξα. Η γεύση της πιπεριάς είναι πιο έντονη από την μελιτζάνα, την άλλη φορά θα βάλω μια πιπεριά.
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food