Μοσχαράκι κοκκινιστό στη γάστρα με κυδωνιά, καρότα, μελιτζάνες και κανέλα ένα πεντανόστιμο φαγητό, που φτιάχνουμε το χειμώνα. Το μοσχαρίσιο κρέας ταιριάζει καταπληκτικά με τα γλυκόξινα κυδώνια, τις μελιτζάνες και την πλούσια σάλτσα ντομάτας, κι όλα αυτά δένουν τελεία με την υπεροχή μυρωδιά της κανέλας, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Αξίζει να το φτιάξετε και να το απολαύσετε με αυτούς που αγαπάτε.
- Μοσχάρι 1 κιλό σε μερίδες
- κυδώνι 2 σε φέτες καθαρισμένα από την φλούδα και τα κουκούτσια
- καρότο 2 σε κομμάτια
- κρεμμυδι 2 κομμένα σε φέτες
- δάφνη 1 φύλλο
- κανελά 1 ξυλάκι
- σκορδο 2 σκελίδες
- αλατι
- πιπέρι
- ντοματα 3 ώριμες σε κυβάκια
- ελαιολαδο
- πελτές ντομάτας λίγο
- μελιτζάνα 2 μικρές κομμένες
- μελιτζάνα 2 μικρές λεύκες κομμένες
Υλικά
Εκτέλεση
Έβρασα το κρέας και μετά το έβαλα στη γάστρα με δυο κούπες από το ζουμί του και όλα τα υπόλοιπα υλικά το έψησα στους 250 βαθμούς για μια ώρα. Μέτα, άνοιξα το καπάκι και το έψησα για ακόμα μίση ώρα να πάρει χρώμα. Το συνοδεύουμε με ρυζάκι βρασμένο με κρόκο Κοζάνης. Έγινε λουκούμι. Το κυδώνι είναι τόσο γλυκό, και αρωματικό. Αν το φτιάξετε,θα ενθουσιαστείτε!
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food