Θεϊκό μοσχαρίσιο συκώτι στον φούρνο με χυμό από φρέσκα πορτοκάλια, σκόρδο, ντοματίνια και φασκόμηλο. Ένα φαγητό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε όλοι, γίνετε μαλακό και πολύ πολύ νόστιμο. Το συκώτι με την σάλτσα πορτοκαλιού δημιουργούν ένα εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων που θα λατρέψετε. Φτιάξτε το για τα παιδιά σας γιατί εκτός από υπεροχή γεύση έχει και πολλές απαραίτητες για τον οργανισμό βιταμίνες.
Εκτέλεση
Ξεπλένω το συκώτι και το βάζω σε λεκάνη σκεπασμένο με νερό και λίγο ξύδι για λίγα λεπτά (5 το άφησα). Το στεγνώνω και ετοιμάζω τη σάλτσα με όλα τα παραπάνω υλικά. Το τοποθετώ σε ταψί αφού το έχω πασαλείψει με τη σάλτσα. Προσθέτω μια κούπα νερό και το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο το ψήνω στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για μίση ώρα. Άνοιξα το αλουμινόχαρτο και το άφησα ένα τεταρτάκι να πάρει χρώμα. Όσοι αγαπάτε το συκώτι θα το λατρέψετε έτσι. Είναι μαλακό και έχει τελεία γεύση. Εγώ θα το συνοδεύσω με καρότο τριμμένο, πατάτα και σκορδάκι.
Ο άντρας μου με αμπελοφάσουλα και πατατούλες από τον κήπο.
Καλή όρεξη σε όλους!
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food