Close

Μπιφτέκια πολύ αφράτα με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Μπιφτέκια πολύ αφράτα με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Μπιφτέκια πολύ αφράτα με καραμελωμένα κρεμμύδια.Γίνονται πολύ ωραία και νόστιμα . Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί με το μπαλσάμικο τα κάνουν μέλι.

 

Υλικά για να φτιάξεις τα Αφρατα μπιφτέκια με καραμελωμένα κρεμμύδια:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια
4 κσ βούτυρο
1 κσ χοντρό αλάτι
1/4 κσ πιπέρι μαύρο
2 κσ ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κούπα τσένταρ τριμμένο
2 κσ φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο

Δείτε ακόμα: Μπιφτεκια με μανιταρια

Μπιφτέκια πολύ αφράτα με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τις 2 κσ βούτυρο από τις 4 σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 40 με 50 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς συνεχώς, και μέχρι να μειωθούν αρκετά σε μέγεθος και να καραμελώσουν ωραία.

Δείτε ακόμα: Μπιφτέκια κοτόπουλου με νιφάδες βρώμης και σπανάκι! Συνοδεύονται με λαχανικά!

Μπιφτέκια πολύ αφράτα με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Δείτε ακόμα: Ζουμερά και πολύ αφράτα μπιφτέκια !!!

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύδι, το τσένταρ και τον μαϊντανό, τα καραμελωμένα κρεμμύδια αφού κρυώσουν λίγο, ανακατεύουμε και πλάθουμε μπιφτέκια.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις άλλες δύο κσ βούτυρο λιωμένες και βάζουμε τα μπιφτέκια μας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά, ανάλογα πάντα τον φούρνο.
Ελέγχουμε στη μέση του χρόνου και γυρνάμε τα μπιφτέκια μας.

Καλή επιτυχία!!

Η συνταγή είναι απο την εκπληκτική ομάδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
της κ.Elena Psillia