Εύκολα και γρήγορα μπισκότα λεοπάρ, ανάμεικτα με κακάο και βανίλια. Αυτά τα σπιτικά μπισκότα είναι πρωτότυπα και τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Ένα νόστιμο γλύκισμα για τις λιγούρες, το απογευματινό κολατσιό, αλλά και το ταπεράκι της δουλειάς, του σχολείου, της εκδρομής! Απολαυστικά και μοναδικά!
- βουτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
- σπορέλαιο 4 κ.σ.
- βανίλια 3
- ζαχαρη 4 γεμάτες κ.σ.
- αυγα 2
- κορν φλαουρ 3 γεμάτες κσ.
- αλευρι 3 κούπες (περίπου)
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ.
- κακαο 4 κ.γλ.
- νερό λίγο
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το σπορέλαιο τις 3 βανίλιες την ζάχαρη(δεν βάζω πολύ είναι για παιδιά αν θέλετε βάλτε λίγο παραπάνω αλλά νομίζω αρκεί) τα αυγά και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά με το σύρμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ το αλεύρι και το μπεικιν.
Κρατάμε το 1/3 της ζύμης και το χωρίζουμε στη μέση.
Στο ένα κομμάτι βάζουμε 1 κ. γλ. κακάο και το ζυμώνουμε και στο άλλο 3 κ. γλ. κακαο μαζι με λίγο νεράκι και ζυμώνουμε.
Έχουμε λοιπόν 3 κομμάτια ζύμης.
Απλώνουμε με τον πλάστη σε αντικολλητικό χαρτί το μεγάλο κομμάτι και κόβουμε κομματάκια της σκούρας ζύμης από πάνω και από πάνω την άλλη. Στρώνουμε με τον πλάστη και κόβουμε μπισκότα. Ψήνουμε για 20 λεπτά 220 βαθμούς.
Η συνταγή είναι της Ρουλα Λυρου