Μπριός με Κράνμπερις…❣❣❣
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ.
- ξερή μαγιά 1 φακ.
- νερό 100 γρ. χλιαρό
- αλατι 1 κ.γ.
- ζαχαρη 150 γρ.
- βιτάμ 100 γρ.
- γάλα εβαπορέ 100 γρ. αδιάλυτο
- αυγα 2
- γκρανμπερις 120 γρ. αποξηραμένα
Υλικά
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με 2 κουταλιές από το αλεύρι και 1 κουταλιά από την ζάχαρη… Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά…
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα… Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον γάντζο.
Αρχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα προσθέτοντας το αλάτι, το μείγμα της μαγιάς και συνεχίζουμε ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή και ελαστική… Προσθέτουμε τα κρανμπερις και μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα βαθύ μπολ και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει…
Χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ. Τα πλάθουμε να είναι ομοιόμορφα και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα… Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξανά φουσκώσουν…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Αλείφουμε τα ψωμάκια μας με το χτυπημένο αυγό…(1 αυγό χτυπημένο, για το άλειμμα με 1 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. ηλιέλαιο)
Τα Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν….
Αυτή η δόση βγάζει περίπου 15 κομμάτια.
Η συνταγή είναι της Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια