Close
Νηστίσιμα γεμιστά καλαμαράκια με κουρκουμά και ούζο

Τα καλαμαράκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά στην νηστεία και όχι μόνο, φτιάχνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και με όλους είναι νόστιμα. Σήμερα θα δούμε μια υπεροχή δοκιμασμένη συνταγή με καλαμαράκια γεμιστά, με πιπεριές, μυρώνια, ούζο, πελτέ, κουρκουμά και διάφορα ακόμα υλικά που δημιουργούν ένα φαγητό εξαιρετικής νοστιμιάς! Η μαγειρική θέλει φαντασία γι αυτό πειραματιστείτε. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο!

Εκτέλεση

Είχα λίγα καλαμαράκια, τα καθάρισα κράτησα τα μουστάκια και τα έκοψα κομμάτια για την γέμιση. Σόταρα σε ελαιόλαδο τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές, το μαϊντανό, το μυρώνι, το δυόσμο και τα μουστάκια από τα καλαμάρια. Πρόσθεσα το ρύζι και έσβησα με ούζο. Μέτα έβαλα την τριμμένη ντομάτα, λίγο πελτέ και λίγο νερό και τα άφησα να πάρουν δυο βράσεις. Γέμισα τα καλαμάρια, τα έκλεισα με οδοντογλυφίδες και όση γέμιση περίσσεψε την έβαλα στο πυρέξ και τοποθέτησα επάνω, αναπαυτικά, τα γεμισμένα καλαμάρια. Έριξα αλατοπίπερο, λίγο κουρκουμά, δυο κούπες νερό και το σκέπασα με αλουμινόχαρτο. Το έψησα στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου μίση ώρα, μετά έβγαλα το αλουμινόχαρτο και το άφησα να πάρει λίγο χρώμα. Δοκίμασα και χρειάστηκε να προσθέσω λίγο νερό ακόμα.

Έγινε όνειρο! Γλείψαμε τα πιάτα!

Νηστίσιμα γεμιστά καλαμαράκια με κουρκουμά και ούζο

Νηστίσιμα γεμιστά καλαμαράκια με κουρκουμά και ούζο

Νηστίσιμα γεμιστά καλαμαράκια με κουρκουμά και ούζο

Νηστίσιμα γεμιστά καλαμαράκια με κουρκουμά και ούζο

Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food