Τα καλαμαράκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά στην νηστεία και όχι μόνο, φτιάχνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και με όλους είναι νόστιμα. Σήμερα θα δούμε μια υπεροχή δοκιμασμένη συνταγή με καλαμαράκια γεμιστά, με πιπεριές, μυρώνια, ούζο, πελτέ, κουρκουμά και διάφορα ακόμα υλικά που δημιουργούν ένα φαγητό εξαιρετικής νοστιμιάς! Η μαγειρική θέλει φαντασία γι αυτό πειραματιστείτε. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο!
- καλαμαρακια 10 περίπου μέτρια
- ελαιολαδο
- κρεμμυδι 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
- πιπεριά 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες
- μαιντανος λίγο
- μυρώνια
- δυοσμος
- ρυζι 1 και μισό φλιτζάνι κίτρινο
- ουζο
- ντοματα τριμμένη
- πελτές ντομάτας λίγο
- νερό 2 κούπες και λίγο
- αλατι
- πιπέρι
- κουρκουμας λίγο
Υλικά
Εκτέλεση
Είχα λίγα καλαμαράκια, τα καθάρισα κράτησα τα μουστάκια και τα έκοψα κομμάτια για την γέμιση. Σόταρα σε ελαιόλαδο τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές, το μαϊντανό, το μυρώνι, το δυόσμο και τα μουστάκια από τα καλαμάρια. Πρόσθεσα το ρύζι και έσβησα με ούζο. Μέτα έβαλα την τριμμένη ντομάτα, λίγο πελτέ και λίγο νερό και τα άφησα να πάρουν δυο βράσεις. Γέμισα τα καλαμάρια, τα έκλεισα με οδοντογλυφίδες και όση γέμιση περίσσεψε την έβαλα στο πυρέξ και τοποθέτησα επάνω, αναπαυτικά, τα γεμισμένα καλαμάρια. Έριξα αλατοπίπερο, λίγο κουρκουμά, δυο κούπες νερό και το σκέπασα με αλουμινόχαρτο. Το έψησα στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου μίση ώρα, μετά έβγαλα το αλουμινόχαρτο και το άφησα να πάρει λίγο χρώμα. Δοκίμασα και χρειάστηκε να προσθέσω λίγο νερό ακόμα.
Έγινε όνειρο! Γλείψαμε τα πιάτα!
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15