Παραδοσιακή τραχανόπιτα με κολοκυθάκια, φέτα, πράσο και μυρωδικά. Αυτή η πίτα είναι χωρίς φύλλο, μαλακή και εύκολη στην εκτέλεση. Θα την ευχαριστηθούν τα παιδιά και όλη η οικογένεια. Μπορείτε να τη φτιάχνετε σε γιορτές, για τον μπουφέ σας ή ακόμη και το σχολείο του παιδιού!
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα κολοκυθάκια από το εξωτερικό τους πράσινο μέρος και τα τρίβω στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Αλατίζω ελαφρώς και τα στύβω καλά. Σε μια λεκανίτσα βάζω το κολοκύθι μου, τον τραχανά,τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, τα πράσα μου ψιλοκομμένα , το άνηθο, τη φέτα , το λαδάκι και αλατοπιπερώνω!!! Ανακατεύω καλά και τοποθετώ το μείγμα μου σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο!!!! Βρέχω την επιφάνεια με λαδάκι ή με τσιμπιές από βουτυράκι και ψήνω στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Tzela Antonopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή