Παραδοσιακή τραχανόπιτα με κολοκυθάκια, φέτα, πράσο και μυρωδικά. Αυτή η πίτα είναι χωρίς φύλλο, μαλακή και εύκολη στην εκτέλεση. Θα την ευχαριστηθούν τα παιδιά και όλη η οικογένεια. Μπορείτε να τη φτιάχνετε σε γιορτές, για τον μπουφέ σας ή ακόμη και το σχολείο του παιδιού!
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα κολοκυθάκια από το εξωτερικό τους πράσινο μέρος και τα τρίβω στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Αλατίζω ελαφρώς και τα στύβω καλά. Σε μια λεκανίτσα βάζω το κολοκύθι μου, τον τραχανά,τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, τα πράσα μου ψιλοκομμένα , το άνηθο, τη φέτα , το λαδάκι και αλατοπιπερώνω!!! Ανακατεύω καλά και τοποθετώ το μείγμα μου σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο!!!! Βρέχω την επιφάνεια με λαδάκι ή με τσιμπιές από βουτυράκι και ψήνω στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Tzela Antonopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια