Πολίτικο Θεσσαλονίκης με σιρόπι, κρέμα, σόδα και μαστίχα. Ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό μοναδικό στη γεύση και το άρωμα. Εύκολη εκτέλεση με σίγουρη επιτυχία! Ιδανικό γλυκό για κέρασμα και επιδόρπιο σε επίσημο τραπέζι. Δοκιμάστε αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού και θα μοσχοβολίσει όλο το σπίτι.
- σιμιγδαλι 2,5 κούπες τσαγιού χοντρό
- ζαχαρη 1 κούπα
- γάλα 300 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά σούπας
- σοδα 1 κουταλάκι κοφτό
- μαστιχα Μισό κουταλάκι αλεσμένη
Υλικά
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1
- γάλα 600 gr
- κανελά μπόλικη
Κρέμα
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25 * 35 μέγεθος, και ρίχνουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι… Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά…. Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι με κουτάλι.
Σιρόπι
Τα βράζουμε για 8 λεπτά
Κρέμα
Χτυπάμε μία κρέμα ζαχαροπλαστικής με 600 gr γάλα μέχρι να δέσει καλά. Όταν έχει κρυώσει τελείως το γλυκό μας απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί και να τραβήξει τουλάχιστον για τρεις ώρες.
Υπέροχο γλυκάκι ιδιαίτερα για τραπέζι πολύ εντυπωσιακό και νόστιμο…το σερβίρουμε στο τέλος του γεύματος με ρακί.
Η συνταγή είναι της Marina Hatzidaki
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη