Παραδοσιακοί σαλωνίτικοι κουραμπιέδες, τραγανοί σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα. Μία εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες με αμύγδαλο, αρωματικοί και πολύ νόστιμοι! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση και με φωτογραφίες και δοκιμάστε για φέτος τα Χριστούγεννα τους πιο νόστιμους και λαχταριστούς κουραμπιέδες!
- βουτυρο 1/2 κιλό γάλακτος
- αμυγδαλα 250 γρ. χοντροκομμένα και καβουρδισμένα ελαφρά
- αυγα 1
- αυγα 1 κρόκο
- ζάχαρη άχνη 1 φλ. κ.
- κονιάκ 1 φλ κ.
- βανίλια 3
- αλευρι 1 κιλό (εμένα μου πήρε 700 γρ.)
Υλικά
- ανθόνερο
Για το ράντισμα
- ζάχαρη άχνη
Για το πασπάλισμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το βούτυρο και τα αυγά τα έχουμε βγάλει από το ψυγείο για να έχουν πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 με 30 λεπτά, ώσπου ν’ ασπρίσει .. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει ή ζύμη) .. και προσθέτουμε σταδιακά, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το κονιάκ.
Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 180οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε το μίξερ και ρίχνουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας ελαφρά ώσπου να γίνει μία ζύμη μαλακή και λεία.
Πλάθουμε μακρουλούς ή στρογγυλούς ή σε ότι σχήμα θέλουμε κουραμπιέδες και τούς αραδιάζουμε στο ταψί μας και τούς ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου, χωρίς να ροδίσουν πολύ.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips