Παστέλι με σουσάμι, φιστικιά Αιγίνης και μέλι από τα χεράκια σας εύκολο, γρήγορο και πολύ μα πολύ θρεπτικό γλύκισμα για σας και τα παιδιά σας. Ένα πεντανόστιμο παστέλι το οποίο μπορείτε να καταναλώσετε όλες τις ώρες της ημέρας, και να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες. Φυσικά είναι ιδανικά για παιδιά, για κολατσιό ή για να τα παίρνουν μαζί τους στο σχολείο. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παστέλι, είναι υγιεινό και πολύ βιταμινούχο μιας και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και με μόλις τρία υλικά. Φτιάξτε το και πείτε μας την γνώμη σας, εμείς πάντως το λατρέψαμε.
- φυστίκι Αιγίνης 1 κούπα
- σουσαμι 1/2 κούπα
- μελι 1/2 κούπα
Υλικά
Εκτέλεση:
Σε τηγάνι καβουρδίζω τα φιστικιά και το σουσάμι (όχι να καούν) και τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε κατσαρόλα βράζω το μελί (5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει) σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν ρίχνω το σουσάμι και τα φιστικιά μέσα στο μελί και ανακατεύω μέχρι να γίνουν μια μάζα που να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Απλώνω το μείγμα σε λαδωμένη λαδόκολλα και τοποθετώντας μια άλλη λαδωμένη λαδόκολλα από πάνω στρώνω το μείγμα με ένα πλάστη. Κόβω σε κομμάτια πριν κρυώσει εντελώς. Αν θέλετε κόβετε τα φιστικιά σε μικρά κομμάτια στο μουλτι, εγώ τα ήθελα ολόκληρα. Αν δεν θέλουμε ξηρούς καρπούς βάζουμε μιάμιση κούπα σουσάμι μόνο.
Τις αναλογίες τις είδα από: Κρήτη γαστρονομικός περίπλους.
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια