ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ.♥️
ΥΛΙΚΑ..
1 κιλό μικρά νροματακια πομοντορο 1 κιλό ζάχαρη 1 κούπα νερό 2 ξυλάκια κανέλα 10 καρφάκια γαρύφαλλο 1 σφηνάκι ανθόνερο 1 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού Σταγόνες από μισό λεμόνι
Δείτε ακόμα: Πορτοκαλόπιτα.. ένα ευκολο γλυκό με σταθερή αξία!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα πλένουμε καλά τα ντοματάκια Μετα από την κάτω πλευρά τους χαράζουμε ένα απαλό σταυρό με το μαχαίρι. Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό και το βάζουμε στην φωτιά, μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε τα ντοματάκια μέσα και μετράμε μόνο 30 δεύτερα,
Δείτε ακόμα: Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με πιπεριά? ντομάτα? και φέτα?
Αδειάζουμε τα ντοματάκια σε σουρωτήρι και ρίχνουμε επάνω κρύο νερό…Καθαρίζουμε τα ντοματακια από την φλούδα τους και πιέζουμε με το χέρι μας απαλά και με την βοήθεια μιας οδοντογλυφιδας βγάζουμε τα πολλά ζουμιά τρυπώντας και σπόρια τους..Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα σκεπάζουμε με νεράκι και με το φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού κ τα αφήνουμε στο ψυγείο μας για κάνα τρίωρο ..Τέλος σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την μια κούπα νερό και το ενα κιλό ζάχαρη τα γαρύφαλλα τις κανέλες και βράζουμε για πέντε λεπτά.
Δείτε ακόμα: Μανταρινάκι μοσχομυριστό γλυκό κουταλιού !!!
.Σε αυτό το σημείο και πριν βάλετε τα ντοματακια στην φωτιά μπήγετε ένα ασπρισμένο αμύγδαλο μέσα σε κάθε ντοματάκι, Βράζετε τα ντοματάκια για 15 λεπτά μονο..τα αφήνετε μια μέρα και μα νύχτα μέσα στο σιρόπι τους και τέλος τα βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι τους ..περίπου άλλα 15 λεπτά…Τελος ρίχνετε το ανθόνερο και μερικές σταγόνες απο μισό λεμόνι και αν θέλετε έχτρα αμύγδαλα.