Πορτοκαλόπιτα με κρέμα και φιλέ αμυγδάλου !!!!??? Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες!Πεντανόστιμο ελαφρύ και μυρωδάτο γλυκάκι!!!
Παντεσπάνι
4 αυγά
1 φλυτζάνα ζάχαρη
2 πορτοκάλια ολόκληρα βρασμένα και πολτοποιημένα
9 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 μπέικιν πάουντερ
1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ.
Δείτε επίσης Νηστίσιμη τούρτα Black Forest σοκολάτα
Σιρόπι
1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
Φλούδες πορτοκαλιού
( Το σιρόπι κρύο)
Κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
Το ένα βανίλια και το άλλο πορτοκάλι
5 νεροπότηρα γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπώ τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτω τα πολτοποιημένα πορτοκάλια το μπέικιν το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα…, Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Περιχύνω το σιρόπι κρύο, και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει προσθέτω από πάνω την κρέμα και τα αμύγδαλα καβουρδισμένα…(την εκτέλεση της κρέμας τι γράφει πάνω το φακελάκι)
Δείτε επίσης Πάστα αμυγδάλου με κρέμα βανίλιας για κέρασμα!
Συνταγή από την καταπληκτική Marina Hatzidaki Οι χρυσοχερες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα